Mål Åheim: Terje Slagnes (2), Odd Steinar Husevåg
Elling Flister

Gult kort Åheim:
Nils Svein Hansen og Lars Petter Bjørlykke

Åheim hadde som kjent eit litt tynt mannskap før kampen, litt retta seg rett før
kampstart, fordi Tore Høybakk og Odd Steinar Husevåg dukka opp uventa, men ikkje mindre gledelig.

Åheim fekk ein bra start og burde ha skåret etter 2 minutt, Terje he en stor sjanse som han bruker å skåra på. Åheim forsatte å presse, men det går som det ofte går, Gjerdsvika kontra og skåret bak et passivt Åheim forsvar. Åheim var fortsatt godt med i kampen, og hadde ei rekke sjanser som det skal skåres på, men litt for lite presisjon gjær at ballen ikkje vil inn.

Urettferdig nok går Gjerdsvika opp i 2-0, eit mål som keeper Rusten bruker å ta…
Åheim er fortsatt godt med i kampen, men vi forandre en del på laget. 2 av forsvar firaren må ut, og Jørgen må ned i midtforsvaret, og er uheldig i en situasjon og lager straffe. Dommer Berg har vel litt forklaringsproblem, men Gjerdsvika skårer uansett sikkert på straffa,
og dermed er Åheim under med 3 ved pause.

Før pause kjem det tre spelera frå ÅVK som har spelt kamp mot SIF2, Kenneth Bellen og Elling Flister kjem inn i slutten på 1 omg, mens Ole-Theodor Hovden går inn forsvaret i
2 omg. Vi fornadre litt på laget, og plutseleg er vi ikkje til å kjenne igjen. Dei spelerane som ikkje greide ei 5-meters pasning i 1 omg, slår no ”lisse-passninger” på 40 meter. Vi kjemper som løver, og er straks med i kampen. 3-1 kjem raskt med Terje, og ikkje lenge etter på lager han 3-2. Åheim er no klart det beste laget på bana og pusher skikkelig på i angrep. Terje springer på seg kampe og må bytte ei lita stund med Svenn Westerås.

Vi får ei straffe også, og så av den billige sorten, men Jørgen (dagens kaptein) er ikkje kald nok i situasjonen, og keeperen redder.

3-3 kjem etter 60 minutt med Odd-Steinar, og no ser vi helt klart at 3 poeng kan bli med i bilane heim til Åheim. So skjer det nåke dramatisk. Ottar-Inge går ut i ein duell og blir truffet
i kneet og har store smerter, og må dessverre ut. Jørgen går då i mål. Rett etter på er Åheim helt klart prega av situasjonen, og det glipper litt i forsvar og Gjerdsvika går igjen i ledelsen med 4-3. Men Åheim har ikkje gitt seg, og rett før slutt gjær vi 4-4, ved Elling.
Helt på tampen he vi et frispark som ikkje er mange millimeterer frå å bli 4-5 målet.

Trenar kommentar:

Åheim har to stiller av og på. Første omgangen var vi mest av, men til de grader på i 2 omg.
Åheim viser flott fotball og tæl 2 omg, og dominerer stort. Forsetter vi slik skal Vartdal få det hardt mot oss dei to neste helgane. Tore tron gein omgang for å komme i rett modus etter Norsjøen, og speler ein stor omgang. Ole-Theodor tilfører masse bak, og pratinga gjær at forsvaret blir sikkert og godt.