Det blir treningskamp på torsdag kl 19:00.
Oppmøte på grusbana 18:30.
Vi bruker vestar, så drakt er ikkje nødvendig.
Arnljot

Begge Åheim sine lag rauk ut i kvartfinalen i Innendørs-KM

Guttelaget tapte 3-4 mot Aafk sine gutar, mens jentelaget tapte 2-3 på sudden death mot Stranda.

Jentelaget åpna i går svakt mot Stranda 1 og tapte 0-4 i første kampen i Giskehallen. Jentene gikk i kjellaren og bestemte seg for at vi ikkje kunne være bekjent av en slik innsats i resten av turneringa, og røyste seg mesterlig mot Herd 1. Her vart det seier 4-2. I siste kampen mot Blindheim 1 vart det seier 5-1. Åheim gikk då vidare som nest beste 3.lag med 6 poeng og 2 +mål. Jentene gikk på restaurant lørdag kveld og kosa seg med pizza og diskuterte korleis deis skulle komme seg vidare mot Hødd 1 og Herd 2. Ei god natt søvn og god frokost hadde tydeligvis gjort underverker for jentene leda 4-0 på Hødd eit stykke ut i kampen, Hødd kom tilbake og utlikna til 4-4, så gikk vi opp til 5-4, Hødd utlikna igjen men Åheim vant til slutt 6-5!!. Alltid kjekt å vinne mot storebror her ute. Utfordringa vart no å komme ned på jorda til siste mellomspelkamp mot Herd 2. Status var at Åheim var puljevinnar med uavgjort eller bedre, mens vi var ute om vi tapte med 2 mål. Vi tok tidlig ledelsen 1-0, men Herd svarte og leda lenge 1-2, men vi klarte til slutt å få inn det avgjørande målet som gjorde at vi var puljevinnarar foran Hødd. I kvartfinalen møtte vi igjen Stranda 1, og heldt dei til 2-2 ved slutt. I andre ekstraomgang scora Stranda, og gikk dermed vidare. Uansett er Åheimjentene godt fornøgde etter turen til Valderøya. Kvartfinale var vel kanskje et resultat i overkant av kva en kunne forvente når en ser kva for lag vi møtte. All honnør til jentene som er flotte representantar for Åheim IL.

AH

Jentelaget vant også mot Valder !

Åheim jentene gjesta Valdervoll, og fikk med seg 3 poeng heim.

Seier til Åheim i lokaloppgjer mot Åram/Kvamsøy.

Jentelaget til Åheim tok sin tredje seier i 1.divisjon mot et hardt kjempande lag fra Åram/Kvamsøy. Bortelaget tok ledelsen 1-0 tidlig i første omgang etter markeringssvikt i Åheim sitt forsvar. Aina Kvamme gjorde ingen feil åleine med keeper, og scora sikkert. Åheim utligna på et langskudd fra Siri Honningsvåg som gikk i en bue over keeper. Dette var stillinga til pause. Åheim tok ledelsen 2-1 på skudd fra Anne Hellebust etter et frispark som vart trilla på tvers foran mål. Åram bragte balanse i regnskapet igjen på en corner ca ti minutt før slutt. Åheim gav ikkje opp, og May-Brit Thue fikk ballen på et flott løp foran mål, runda keeper og scora sikkert. Dette var tredje kamp for Åheim der finspelet mangla, men når jentene yter nok til å vinne kampar, må vel også trenaren seie seg fornøgd.
No ventar ei veke med trening før vi har bortekamp mot Valder lørdag 22.09. Valder er et lag som varierer sterkt i prestasjonane, frå å vinne mot Larsnes til å tape 11-0 mot Hasundgot. Skal bli spennande å så kva som møter oss på Valdervoll.

Her er tabellen:

AH

6 poeng til Åheim lag etter to kampar mot Hasundgot!

Guttelaget fortsatte poenghøsten med å slå Hasundgot 5-1 på bortebane på torsdag. Etter en
heller dårlig 1. omgang, omrokkerte Stig Rune litt på backrekka i pausen, og satte Dan Robert
fram på midtbana. Dette resulterte i sterkare press mot heimelaget og måla kom også. Alt i alt
en komfortabel seier på grusbana på Dimna.
Jentelaget reiste til samme plass fredag, men var så heldige med været at vi fikk benytte
grasbana. Litt langt gras, men likevel bedre enn å spele på grus. Dette blei enda en jamn kamp,
der jentene kom under 1-0. Kampen mot Harøy sist helg, der jentene vann 8-4, viste at Åheim
sine eldste jenter har noko i 1. divisjon å gjere. Også fredag måtte det kjempast hardt og jentene
snudde kampen slik at dei leda 2-1 til pause. I pausen var stemninga god, og jentene var klare
for å kjempe siste 40 minutta også. Dette blei ingen kamp der finspelet blei vist, men innsats
gjev også resultat, så sluttresultatet vart 4-2 til Åheim. Slik det ser ut no, bør det være mulig
for Åheim å ende opp på øverste del av tabellen når kampane er ferdig i haust, sjølv om et
par av laga opp i "bya" nok vil ta dei øverste plassane.

AH

Høstkampar, Jentelaget

Her er kampane til jentelaget høsten 2007.

Nokre av disse vil heilt sikkert bli flytta, følg med på denne linken for oppdateringer:

AH

Jentelaget vant sin avdeling i serien !

Idag (tirsdag) stod siste kamp i serien denne våren for tur. Jentene skulle møte Ørsta, og var spent både på motstander, (Ørsta vant siste kamp mot Bergsøy 11-0) og på egen form etter 5 harde kamper i helga. Ørsta åpna kampen med et par sjanser, og det var ikkje fritt for at trenaren tenkte tanker om at dette kunne bli tøffare enn både han og jentene sette pris på. Situasjonen var nemlig den at Åheim måtte ha minimum 11 mål i pluss i denne siste kampen for at dei skulle gå forbi Dalsfjord på tabellen. Men etter 12 minutt løsna det. da kom 4 raske mål, og Åheim storspelte. Jentene kombinerte fint med hurtig spill og gode løp, og lufta gikk ut av "Ørstaballongen".
Til slutt blei stillinga 13-1 og Jentelaget vil i alle historiebøker stå som vinner av avdeling 1, 7-er fotball, våren 2007.
Vil skryte av jentene som taklar presset som blir lagt på skuldrane deira, og går på bana og vinn ein kamp der det egentlig bare var æra å spille for. Ikkje sjeldent blir slike kampar tapt etter at et lag har vunnet en cup. Dette vitnar om sterk psyke, jenter!!
Til hausten skal jentene spille i 1.divisjon sammen med lag som Rollon, Spjelkavik, Sunnylven og Hasundgot. Frå vår eigen avdeling slår Åram/Kvamsøy og Larsnes følge opp i første divisjon. Dette betyr at vi får mange tøffe kampar til hausten, men eg håper at jentene taklar også dette.

Jentelaget vant Romsdalscupen !
Jentelaget vant også i dag begge kampane. Først 3-0 over Ekko/Aureosen i siste kamp i seriespillet. Så vant dei 3-0 over Bud i finalen. Denne kampen var svært jevn, stillinga til pause var 0-0. Men i 2. omgang hadde Åheim mest å gi, og Elise scora tre mål. Ekte Hat-trick i finalen gav henne også bestemannsprisen i jenteklassen. Bud og Åheim var dei to beste laga i turneringa, og begge kampane mot Bud var ei tøff styrkeprøve for jentene. Det er en sliten gjeng som no set kursen mot Åheim med den store pokalen fra Romsdalscupen.

God start for Jentelaget på Romsdalscupen.

Etter ei kort natt på Julsund skule, stilte jentene til kamp mot Malmefjorden kl 08:30 i dag.
Det virka ikkje som manglande søvn var noke problem, jentene fikk frokost like ved bana vi skulle spille på, til og med nysteikte pannekaker var på menyen. Vi vant 7-0 i første kamp, alle spillarane hadde vært inn på bana, dagen såg lys ut. Men det varte ikkje lenge. Først fikk vi beskjed om at Langfjorden, et av laga i vår pulje hadde trekt, seg. Og ikkje lenge etterpå kom meldinga om at også Rollon hadde trekt seg. Dette setter arrangør og deltakande lag i ei knipe, men alle lagledere var innstilt på å finne en løsning, og den gikk ut på at puljene ble slått sammen. Det blir spilt vanlig serie, 3 kamper lørdag, 1 kamp søndag i innledende. Så møtes lag nr 1 og 2 på tabellen til finale, lag nr 3 og 4 til bronsefinale. Åheim blei da satt opp mot Bud i kamp nr 2 og Tomrefjord i kamp nr 3. Vi vant 2-1 over Bud og 5-0 over Tomrefjord. Dette gjer at vi toppar tabellen foran morgendagens kamper. Vi skal møte Ekko/Aureosen kl 9 i morgon tidlig i den siste kampen i seriespelet.
Slik det ser ut for meg, blir det å møte Bud i finalen, om alt går som det skal, da.
Ingen alvorlige skader på dag 1, men jentene var slitne etter 3 kamper i sommervarmen.

Skal prøve å få inn resultat også i morgon.

Jentelaget til Romsdalscup.

Jentelaget reiser i dag (Fredag) til Fræna og Romsdalscup. I går vant vi 8-1 over Vankam, og reiser til Romsdalen med "godfølelsen" inne. Vi skal i innledende pulje møte Malmefjorden, Rollon og Langfjorden. Rollon kommer vi til å møte også i serien til høsten, Langfjorden møtte vi på Norwaycup i fjor, mens Malmefjorden kjenner jeg ikke til. Det blir nok hardt å gå videre til semifinaler, men jentene er innstilt på 5 kamper....
Alle er nå på plass på Julsundet Skole.
Jeg skal prøve å holde Aaheim.no oppdatert i løpet av helgen, har nett på skolen, så vi skal få frem nyheter.

Heimesida til Romsdalscup

Jentelaget vann også mot Dalsfjord.

Jentelaget vant 4-1 på bortebane mot Dalsfjord på søndag.
Verken Åheim eller Dalsfjord hadde tapt kamper i serien i år, så det var duka for mestermøte denne kvelden.
Sommaren bidrar til at det blir varmt og tøft og spele kampar no, men jentene fra Åheim beherska dette og leda
2-1 til pause. Kampen var like jamn i andre omgang men Åheim scora på to av sjansane sine, og dermed var serieleiaren slått. Resultatet lyg nok litt for kampen var mykje jamnare enn kva 4-1 seier. Både Dalsfjord og Åheim hadde fleire store sjansar, men treverket og gode keeperar på begge lag hindra fleire mål.
Jentelaget har no tre kampar igjen av vårsesongen, og skal vel ha mykje utur om ikkje opprykket allereie er i boks.
Jentene viser enda en gong at dei står kampen ut, og kjempar også denne gongen motstandaren i senk.

Sjå tabellen til jentelaget her:

Seier nr 2 for jentelaget.

Jentelaget rodde i land enda en seier i kampen mot Bergsøy i dag.
Etter 2-1 til pause, enda kampen med fortjent seier 7-1 til Åheim.
Åheim pressa hardt i store delar av kampen, men målstengene, og en meget god keeper hos Bergsøy, holdt gjestane inne i kampen heilt til siste halvdel av andre omgang. Åheim sette då inn et ekstra gear og vant til slutt klart.
Endå en kamp der jentene viser at dei aldri gjer opp, og har kondisjon og vilje til å stå på til siste minutt.

Tabell Jenter

Seriestart for Aldersbestemte lag

Både Guttelaget og jentelaget starta serien torsdag 26. april.
Guttelaget var på Sandsøya og vant sikkert 10 - 3 etter en litt trøblete start på kampen.
Jentelaget var til Larsnes og spilte på grasbana der. Oppgjøra mot Larsnes har tradisjonelt vært jevne og tette kampar, og det vart intet unntak denne gangen heller. Åheim leda 2 - 1, Larsnes kom tilbake og gikk opp i ledelsen med 4 - 2 til pause, og fleire på Larsnes begynte vel å føle på at seieren var i boks. Men i andre omgang kom Åheim sterkare på bana og en kjempeinnsats av heile laget førte til at Åheim vant 5 - 4. Jentene skal ha stor honnør for innsatsen i denne kampen. Dette var første opptreden på gras, og det merkast på beina, men kondistreninga i vinter har tydeligvis vært bra nok, når innsatsen held kampen ut.