Dommer: Øyvind Johan Heggstad, Spjelkavik
Mål Åheim: Stig Arne Ekremsæter og Joachim Åsebø

Herd viste seg å være minst et hakk for gode for Åheim denne søndagen i Ålesund.
Herd var best i meste og viste tildel fin fotball. Ballen gjekk fort, ofte bare med et touch, og åheimsspelerane vart ofte springane i mellom. Åheim mangle en del rutinerte spelera denne dagen, og det viste.

Men Åheim kunne gått opp i 0-1 etter kun 1 minutt. Kai Jonn Venøy får en bra sjanse, men fekk dessverre ikkje ballen i mål. Det gjekk ikkje meir en 1 minutt til før ballen låg bak Geir Berge i
Åheim målet. Åheim produserte lite sjanser i første omgenen, det einaste var et bra skudd frå
Ole Theodor Hovden etter 15 minutt, men ballen gjekk over målet til en små kald Herdkeeper.

2-0 til Herd kom etter et fint framspel, der Kristian Klausen kom aleine med Berge, og sette ballen sikkert i mål. Omgangen ebba ut med en fortjent 2-0 ledelse til Herd.

2 omgang:
Vi hadde nesten ikkje komt i gang får Herd skåret sitt 3 mål for dagen. Veldig synd at vi skulle få mål i mot så tidlig i omgangen igjen. Herd putta enda et før vi skulle redusere, med et flott angrep som Stig Anre Ekremsæter skåra på bakerste stolpe, etter et flott innlegg frå Jørgen Sundal.

Herd skåra utover i omganen heile 4 mål til, men vi fekk ei redusering til med Joachim Åsebø, etter slurv i Herd forsvaret.

Konklusjon:
Åheim må snarast mulig gløyme denne kampen. Åheim var på gang med to fine kamper mor Rollon og Vartdal, men var her tilbake igjen i feil retning. Mange var langt unna pari, og sjelden har vi sett et Åheim lag bli så utspelt. Herd var gode denne kampen, og mestra et sepl i høgre tempo en Åheim. Ballen gjekk hurtig og kunstgraset var heller ikkje til herd sin bakdel.