Kampfakta:

Åheim – Brandal 4-1 (2-1)
Åheim Stadion
Dommer: Arnt-Ivar Berg
Mål Åheim: Odd Steinar Husevåg, Elling Flister, Lars Petter Bjørlykke og Per-Kenneth Hovdevik

Henning Hansen var usikker foran kampen, og hadde ein ”late fitnes test” som dessverre konkluderte med at strekken på framsida på låret endå trengde litt meir tid. Joachim Åsebø kom dermed inn som einslig spiss på topp i Åheim sitt
4-5-1 system.

Åheim fekk ein svært dårlig start på kampen. Etter kun 1 minutt spell fekk Brandal straffe, etter at keeper Oddvin Kragseth felte ein Brandal spelar. Brandal spelaren skåra sikkert på straffa. Men Åheim kom gradvis meir med i kampen. Banespelet var jamt og kampen stod og vippa lenge. Etter 20 minutt fekk Åheim utlikninga. Eit angrep etter den mykje omtalte læreboka omsette stopper Odd-Steinar i mål, og dermed 1-1. Åheim tok meir over etter dette, og skapte ein del sjanser, og etter 40 minutt får Elling kjempetreff på ballen og skårer frå 20 meter. Dette var unge Flisters første mål i år, og vart belønet med skopuss av trenar Ekrem, eit skårings rituale som har vært planlagt siden april.
Omganen ebba ut med ein relativ fortjent 2-1 ledelse til dei kvite og blå.

I pausen la Åheim litt om, men beholdt 4-5-1 formasjonen, men med litt skifte av folk. Åheim fekk trøkk på omganen frå start av, og skapte mange sjanser, uten å få den rette uttelinga. Åheim hadde fleire flotte overganger der både Nils-Svein Hansen og Lars Petter Bjørlykke fekk til gode innlegg. Til slutt fekk Åheim ”hull-på-bylen” og 3-1 målet. Eit flott angrep som Lars Petter skyter fint i mål, klasseangrep.

Etter dette var det kun et lag på bana. Åheim styre alt og burde ha skåret mange mål. Joachim Åsebø som spelte spiss i dag, hadde aleine mange sjanser, som til vanleg han hadde sett, men det var ikkje dagen hans. Unge Kent-Ove Kragset Sylte kom inn og sette ny giv i laget, han hadde ein del flotte overganger og dragninger mot eit etterkvart slete Brandal forsvar. Siste målet kom etter at nemte Kent-Ove vart felt i straffefeltet og fekk straffe. Åheim sin toppskårer Per-Kenneth skåret sitt 4 for året fra 11-meteren.

Konklusjon: Åheim fekk ein fin start på høstsesongen, og er med dette fint med i toppen av 6 divisjon. Brandal kjem helt sikkert bedre utover høsten, og vi trur det kjem til å stå mellom desse to laga til slutt. Ein rekke Åheim spelera gjær det bra i går, ingen nemnt, ingen glemt. Det er 16 dager til neste kamp, den også heime, vi må bruke tida godt til trening, slik vi er med helt inn til slutt.

Åheim: Oddvin Kragseth, Pål Hellebust, Odd-Steinar Husevåg, Olav Øverlie, Lars Inge Flister, Per-Kenneth Hovdevik, Jørgen Sundal, Elling Flister, Lars Petter Bjørlykke, Torgeir Halsen og Joachim Kroken Åsebø