Surt tap for a-laget
Stig Arne Ekremsæter skåret Åheim sitt mål på lørdag. Han har kommet fint tilbake i høst, etter en vår fullt med skader. (foto: Jermund)

Rollon – Åheim 3-1 (1-1)
Rollon Stadion
Dommer: Dag Harald Moldeskred, Hareid
Mål Åheim: Stig Arne Ekremsæter
Gult kort Åheim: Torgeir Halsen, Olav Øverlie og Jørgen Sundal.

Åheim låg over 20 poeng bak Rollon før dagens kamp, det var det ingen ting som tydde på under kampen.
Åheim laget var igjen med på notane, men måtte til slutt gi tapt for serieleder Rollon.

Det var eit bleikt Rollon lag Åheim møtte i Ålesund lørdag. Lagt som nettopp hadde slått Herd 7-1 i seirekamp, var tannløse og måtte ha god hjelp frå dommar Moldeskred for å avgjøre kampen.

Første omgang:

Åheim var helt med frå start, og kunne tatt ledelsen med Halsen etter ca 15 minutt, men unge Halsen greide ikkje presse ned skuddet under tverliggaren. Begge lag skapte lite, og det var en typisk mirtbane krig, der vår egen Per Kenneth var den vassaste.
MEN lag i motgang he sjelden flaks, og etter 37 minutt får John Erlend Strand gå helt igjennom å skåre. I denne situasjonen er vi uheldige, og bare litt kommunikasjonsproblem mellom Ivar og Olav gjor slik at Strand skåra.
Men Åheim kom igjen, og fekk utlikninga rett før slutt etter eit skikkelig ”lærebok” angrep. Langt utspell frå Ivar, PK stusser vidare, flott løp og innlegg av Jørgen, som Stig Arne når på bakerste stolpe, og sett ballen sikkert i mål. Et FLOTT mål.

I pausen fokuserer vi på å forsette den gode trenden, forsette å spele ballen, og for alt i verden ikkje sleppe inn et tidlig mål.

Men som det ofte går det tidlige målet kjem allereide etter 2 minutt, men at det var over 5 meter offside er helt klart. Åheim forsvaret, sette offsidefella bra under heile kampen, så dette var direkte surt.

Åheim forsatte å være delvis med kampen, men Rollon var det førande laget utover i omgangen. Men Åheim kunne ha skåret på en eller to situasjoner.
På slutten av kampen setter vi fram Odd-Steinar i et forsøk for å får litt meir trykk i angrep, men Odden fekk ikkje dei nødvendige ballane å jobbe med i sluttminutta.

3-1 kom også på en meget omtalt situasjon. Rollon får et frispark, når dødlinja som dei setter i mål. MEN unge Krokvik blir helt klart skubba ned i situasjonen. Rollon benken ser det, Åheim benken ser, dei ca 100 tilskuarane ser det, men ikkje dommer Moldeskred, den elles gode Hareid dommaren hadde ingen god dag i Ålesund lørdag.

Konklusjon:
Skulle ikkje tru at dette var samme Åheim laget som spelte mot Sæbø veka før. Mykje meir tæl og trøkk denne kampen. Vi hadde virkelig trua på at vi skulle få et ”bonuspoeng” her, og hadde fortjent det og. Vi hadde en meget god bakre firer + en som alltid god Ivar Krokvik som satte standaren for resten av laget. Resten av laget, anført av mittbanemotor Per-Kenneth Hovdevik var flinke til presse og aldri gi Rollon mulighet til å spele ball. Vi må ta med oss alt dette til den veldig avgjerande kampen mot Vartdal på onsdag.