Poeng i morsom kamp mot Åmdal

Åheim gjekk ut med ”dødsforakt i første omgang, og det ny komponerte spissduoen Elling Flister og Henning Hansen kom raskt til målsituasjoner.

Åmdal – Åheim 3 – 3 (0 – 2)
Dommer: Magne Johnny Krumsvik
Mål Åheim: Elling Flister, Henning Hansen og Lars Inge Flister.
Gult kort Åheim: Odd-Arne Kragseth
Rødt kort Åheim: Nils Svein Hansen.

Åheim kom ut i kampen og fekk raskt et godt trøkk på et erfarent Åmdal lag. Fra start av spelte vi med Ole Theodor Hovden og Torgeir Halsen på flankene. Begge to var strålande opplagte i første omgang og kom seg ofte fri og fekk lagt inn gode innlegg.

Åheim fekk også hurtig det første målet, Elling vart fint framspelt og scoret sikkert aleine med keeper. Ein flott presentasjon frå 16-åringen som debuterte frå start.

Åheim hadde eit klart overtak på Åmdal heile omgangen, skapte mange sjanser og midtbanen med PK, Stig Arne og nemte Ole Theodor og Torgeir var flinke til å skape rom og fine framspell til duoen på topp.

Ole Theodor la mange fine frispark og skapte mange sjanser med dette, med litt flaks kunne både ein eller to leie i nettet.

Åheim fekk også et mål til i første omgang. Stig Arne spelte fint fri Ole Theodor som la fint inn til Henning som ekspederte ballen i mål. Et glimrande angrep. Både Henning og Elling kunne lagt på med både et og to mål til i slutten på omgangen som ebba ut 2- 0 til Åheim. Nemnast må også at keeper Geir Berge hadde ei glimrande fot-parade i slutten på omgangen.

Som venta kom Åmdal med skumle hennsikter når andre omgangen begynte. Åheim fekk trygg mot seg fra start av og allereide etter 5 minutt fekk dei straffe tildelt, som dei scoret sikkert på. Rett etter dette var Nils-Svein utvist etter en omgang med ungdommelig overtenning. Vi trur og håper at Nils-Svein tar lærdom av situasjonen, og vi håper han kjem sterkare tilbake etter dette.

Åmdal fekk sjølvsagt enda meir trykk etter dette. Vi måtte også gjære ein del omrokkeringer etter skader, og bla. måtte vi ha Per-Kenneth bak i midtforsvaret, nåke som tok vekk en del det overtaket som vi hadde hatt på midtbana. Men Pål, Joachim, Torgeir Hellebust gjor alle god jobb og gjor slik at vi fortsatt var fint med i kampen.

Etter ca halvtimen kom det som måtte komme, Åmdal måtte utlikne, Erling Taftesund kom aleine med Berge i mål og scora sikkert, vi mistenker at Taftesund var i offside i denne situasjonen.

Etter dette kom Åheim litt meir med igjen, vi satte inn rutinerte Jon Thue som gjor manns jobb med å rive opp spelet. Åheim var bra med, og fekk ein kjempsjanse etter 40 minutt, ein flott kombinasjon ender med at Pål skyter i en forsvarer og over, etter et ”lærebokangrep”, der Elling nest sist på ballen.

Etter 42 minutt kom det som fykta mest, Åmdal gjekk opp i 3-2. men vi ga ikkje opp, tok litt meir sjanser framover, og så fekk vi ei mulighet med et kast fra Terje. Terje kaster langt og Joachim flikker videre og på bakerste stolpe står backen Lars Inge Flister og skyter ballen knallhardt i krysset. Eit fantastisk mål av unge Flister som er inne i en veldig god trend for tida.

Etter dette går kampen ut og en god Magne Johnny Krumsvik blåse av kampen.

Konklusjon:
Det er lenge siden vi har spelt en like god kamp som dette. Spesielt første omgangen var meget god, der spesielt bevegelsen og gode pasninger var framtredane. Vi miste naturlig nok litt av driven i andre omgang. Ole Theodor må ut og med det miste vi en god del trykket, men fortsatt gjær alle manns jobb. Forsetter vi slik, blir det mange poeng ut over høsten.

Åheim: Geir Berge, Kai Johnny Venøy, Ole Andreas Brandal, Odd-Arne Kragseth, Lars Inge Flister, Torgeir Halsen, Per Kenneth Hovdevik, Stig-Arne Ekremsæter, Ole Theodor Hovden, Elling Flister og Henning Hansen.

Innbytte: Terje Slagnes, Nils Svein Hansen, Torgeir Hellebust, Pål Hellebust, Joachim Åsebø og Jon A. Thue