DOMMER I FOKUS DÅ ÅHEIM TAPTE

”Duellen” mellom Åheimskeeper Tormod Hvattum og dommer Jan Erik Myklebust midt i andre omgang var dagens ”snakkis” på Åheim Stadion.

Åheim – Spjelkavik 2 2 – 4 (1 – 1)
Dommer: Jan Erik Myklebust
Mål Åheim: Torgeir Halsen og Per-Kenneth Hovdevik
Gult kort: Torgeir Hellebust og Tormod Hvattum

Åheim kom dårlig ut i kampen. Alleride etter 3 minutt måtte vår gode keeper Hvattum i aksjon etter at ballen vart spelt tvers i gjennom forsvaret. Men Åheim kom fort med på notane. Etter 6 minutt får Åheim frispark rett utenfor 16-metern, Jørgen Sundal skyt hardt og keeperen må gje retur og Torgeir Halsen setter ballen trygt i mål 1-0.

Kampen er forholdsvis jamn igjennom omgangen, men et vist Sp.vik press. Etter halvtimen får Jørgen en fin mulighet, men header midt på keeper.

Sp.vik2 forsatte presset og målet kom 1 minutt på overtid, ved et skudd frå ca 16 meter. Surt å få et mål på dette tidspunktet av omgangen.

2 omgang:
Åheim kjem også i andre omgang godt i gang. Jørgen blir felt inne i feltet og Per-Kenneth Hovdevik setter ballen sikkert i mål til 2-1.
Kampen er fortsatt jamn og bølger litt fram og tilbake, dei største bølgene er det nok Sp.vik2 som lager.

Utlikningen ligger litt i lufta og etter 18 minutt blir det ei ny straffe, denne gangen er det Sp.vik som får den. Tormod er ikkje mange millimeterne i fra, men 2-2 står i Myklebust sin målprotokoll.

Så blir det litt action på Stadion. Ballen går ut over mållinjen og Tormod gjær seg klar til å ta målspark, når en Sp.vik spiller oppdager at dommeren ikkje har signalisert at ballen er ut, og presser Tormod. Han må da gjære en utspark raskt som går rett til motspelar, som setter ballen i mål frå 20 meter. ”Alle” på Stadion var sikre på at ballen var ut, utenom dommer Myklebust. Det blir en del tullmulter etter dette og som ender med at Tormod får gult kort. Det er ikkje nåken vi snakke med etter kampen, spelera (begge lag) og publikum som ikkje meiner at ballen er ute. Men man skal spele til dommeren bles, eller skal man det på målspark??. Litt på kanten sportsånd av Sp.vik også dette syns vi, dersom dei ser at ballen er ut. Men men i kampens hete er det masse som kan skje.

Etter dette går lufta helt ut av Åheim, og vi får også eit mål til i mot på slutten. Dette var også et helt klart offside mål, uten at det får fram dei samme følesane som 2-3 målet.