Åheim Stadion, 27.06.04
Dommer:Arild Steinsbu, Aafk

Mål: Hovdebygda:Tommy Abrahamsen, Espen Vidal og Runar Gretland

Åheims unge mannskap vart som vi frykta for lette for et rutinert Hovdebygda lag.
Åheim kom aldri skikkelig inn i kampen, og vart springande i mellom, medan Hovdebygda spelte ball.

Men kampens første store sjanse fekk Åheim. Jørgen la inn fra sida, men en elles god Terje Slagnes fekk ikkje pirka ballen som rulla på streken, men ikkje i mål. Uflaks i den situasjonen, nåke som kunne gitt et anna kampbilde. Hovdebygda hadde ballen klart mest, og skapte en del sjanser utover omgangen. Den første store kom etter 35 minutt då dei skaut frå 14 meter på blank goal, men Trond Helge redda fint. En annen stor sjanse kom etter 40 minutt, ved et direkte frispark, som Torgeir Halsen redda på streken. Fint backspell av syltefjordingen.
Åheim var mest fornøgd at det stod 0-0 til pause.

2 omgang.
Allereie etter 1 minutt møtte Halsen igjen redde på streken, et skudd frå kanten av 16-meteren.

Men etter 7 minutt fekk Hovdebygda hull på den kjente bullen. Tommy Abrahamsen fekk god tid og sendte ballen i mål frå sida av boksen.

0-2 kom etter mykje fram og tilbake inn i åheimsforsvaret, som Espen Vidal fekk i mål. Åheimsforsvaret bør ikkje sette denne situasjon opp på årets skryteliste.

0-3 kom etter ei ”litt” tvilsomstraffe, som Runar Gretland setter i mål, Trond-Helge var fint etter, men kom litt for seint.

Åheim kom litt meir med i kampen utover omgangen. Pål Hellebust kom inn som et frisktpust, og kjempe godt og fekk vise seg fram på stadion i kveld.

Konklusjon:
Åheim med et ekstremt urutinert lag kjempa lenge men var for lette til slutt. Hovdebygda der dei fleste har spelt over 200 kamper var best i det meste på Løvold denne søndagen. Åheim har mykje meir inne når vi får litt fleire av dei gamle ”traverane” med, vil også dei unge blomstre meir.
Åheim bør prøve å gløyme kampen så fort så mulig, å skå framover mot neste kamp mot Ørskog, neste søndag.